De bedste tips til ferie i Grækenland

Det kan være en sjov og spændende oplevelse at tage på en ferie i Grækenland. Men turisterne bør forvente noget andet, når de træder ind i et fremmed land. Med hensyn til kultur, skikke og andre aspekter har Grækenland en helt unik oplevelse at byde på. Her er nogle af de vigtige ting, som turister bør vide om og forvente, når de rejser til Grækenland.

Landets profil
Grækenland er et land, der ligger i Sydeuropa og deler grænser med Albanien, Makedonien, Bulgarien og Tyrkiet. Landets kystlinjer og øer strækker sig fra Det Ægæiske Hav, Det Ioniske Hav og Middelhavet. Grækenland har været en del af Den Europæiske Union siden 1992. Landet styres af et parlamentarisk regeringssystem. Grækenland betragtes som et populært turistmål i Europa. Det byder over 15 millioner turister velkommen hvert år.

Rejsekrav
Da Grækenland er medlem af Den Europæiske Union, kan borgere fra andre EU-lande frit rejse ind med deres nationale id-kort på slæb. For de turister, der tilhører lande uden for EU, kræves et visum og pas. Men der er udvalgte lande som Argentina, Australien, Canada, Chile, Kroatien, Hongkong, Israel, Japan, Japan, Sydkorea, Malaysia, Mexico, New Zealand og USA, som er forsynet med 90 dages visumfrit ophold i landet.

Grækenland har også underskrevet Schengen-aftalen sammen med Østrig, Belgien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Italien, Island, Luxembourg, Nederlandene, Norge, Portugal, Spanien, Sverige og Tjekkiet. Hvis en ikke-Schengen-borger rejser mellem Schengenlandene, kan han/hun få et enkelt visum fra et af medlemslandene. Dette kan bruges til flere indrejser i andre Schengen-medlemsstater.

Sprog
Græsk er landets officielle sprog og modersmål. Det bliver talt af langt størstedelen af befolkningen. Men engelsk er også et meget udbredt sprog i mange dele af landet. Og da turismen er blevet en vigtig industri i Grækenland, har mange af destinationerne allerede et stigende antal ansatte, der kan tale og forstå engelsk godt. Kommunikation med de fleste grækere udgør normalt ikke noget problem for mange turister, der besøger landet.

Valuta
Den officielle valuta i Grækenland er euroen, som har erstattet den lokale drakme siden januar 2002. Udlandsveksling er nu også almindelig i de fleste større byer og andre tætte turistområder i Grækenland. De fleste banker i landet tilbyder også valutaveksling for turister. Når du veksler valuta, er det vigtigt at være opmærksom på kun at få sedler under 50 euro. De fleste græske forretninger er normalt tilbageholdende med at modtage sedler på over 50 euro, hovedsagelig på grund af mangel på byttepenge samt risikoen for, at større sedler er falske.

Køkken
Det græske køkken er en interessant blanding af både traditionelle og udenlandske påvirkninger. En stor del af det græske køkken er påvirket af nabolandet Tyrkiet. Det er almindeligt, at begge lande har fælles retter. Den traditionelle græske kost er overvejende middelhavskost, hvor der gøres stor brug af grøntsager, urter og korn, der er hjemmehørende i området. Og da Grækenland i høj grad er et søfartsland, er fisk og skaldyr en vigtig del af landets køkken.

Andre vigtige græske retter består også af svinekød, lam, oksekød og kylling som primære ingredienser. Olivenolie er også en vigtig basisvare i det græske køkken og anvendes i høj grad til mange af de mest populære retter. Andre almindelige ingredienser omfatter også brugen af citron og tomatpuré. Brød samt vin er også en almindelig del af det græske spisebord.

Tilfældige

Du kan nyde en ferie til søs i Grækenland

Der er mange øer at besøge, når du beslutter dig for at holde en...

Hvad du skal lave på din ferie i Grækenland

Der er mange ting at lave, når du beslutter dig for at tage på...

Det skal du vide før du tager til Grækenland

Grækenland er et førsteklasses feriested. Flere og flere mennesker vælger at tilbringe et par...

Hvad skal du lave på din ferie i Grækenland?

Når du tror, at du allerede har fået nok af de fantastiske og smukke...

Hvad skal du medbringe på en ferie i Grækenland?

Grækenland er måske en af de mest fascinerende byer i verden. Med sin rige...

Hvad du bør vide inden du rejser til Grækenland

Millioner af mennesker besøger Grækenland hvert år. Hvis du planlægger en ferie i Grækenland,...

Populære kategorier