Cremet aspargessupppe

4 pers.

Ingredienser

500 g grønne asparges, skåret i mindre stykker
1½ tsk. smør
1 lille løg, hakket
½ porre, hvor der kun er ca. 2 cm. af den grønne top
1 bladselleri, hakket
salt, friskkværnet hvid peber
63/4 dl hønsebouillon
et nip revet muskatnød
1 spsk. pinjekerner

Fremgangsmåde

Knæk det nederste af asparges. Bring vand i kog og tilsæt asparges. Kog i 5 minutter. Hæld vandet fra – gem 2½ dl. Fjen 16 aspargeshoveder, halver dem på langs, læg dem til side. Smelt smør i en kasserolle over lav varme til det er smeltet. Svits løg, porre og selleri, læg låg på og rør af og til. De skal blive bløde, men ikke brune, ca. 10-16 minutter. Tilsæt salt. Kom hønsebouillon ved og lad det simre. Læg låg på halvvejs og lad det simre i 8 minutter. Blend bouillon-blandingen og asparges (ikke de delte hoveder) og det gemte aspargesvand. Blend det ad 2 gange. Hæld det tilbage i gryden og lad det varme op til det næsten koger. Krydr med hvid peber og muskatnød. Rist pinjekerner, krydr nødderne med lidt salt. Hæld suppen op i 4 skåle og kom lidt af de halverede aspargeshoveder og pinjekerne på hver tallerken.