Athen Grækenland – Guide til ferien

Athen bør ikke udelades fra enhver ferie i Grækenland. Først og fremmest er det hovedstaden i dette smukke land og dermed en af landets største attraktioner. At lære Grækenland at kende er at lære livet og kulturen i Grækenlands byer at kende. Og da Athen er en storby, skal den virkelig nævnes særligt for turister, der besøger den for første gang.

Profil
Athen er en by med ca. 3,7 millioner indbyggere. Denne by betragtes også som hele nationens fødested og derfor også som fødestedet for den vestlige civilisation. Denne storby er afgrænset af bjerge på tre sider, nemlig Ymettos-bjerget, Parnitha-bjerget og Pendeli-bjerget. Inde i Athen findes der tolv bakker, hvoraf Akropolis og Lykavittos er de mest fremtrædende.

Interessante steder
For turisterne har Athen meget at byde på i form af attraktioner og seværdigheder. Et af de mest bemærkelsesværdige antikke vartegn i byen er Akropolis, den antikke højby, hvor marmortempler, der er helliget byens gudinde Athena, kan findes. Ved foden af Akropolis-bjerget ligger steder, der er værd at besøge. Det drejer sig om bydelene Plaka, Monastiraki og Thissio. Bemærkelsesværdige på disse distrikter er de forskellige restaurerede neoklassiske huse fra det 19. århundrede, restauranter og de maleriske ruiner fra byens romerske æra.

Et andet sted, der er værd at besøge i Athen, er Piræus, byens gamle havn. Denne havn fungerer stadig som et industrielt knudepunkt for produkter, der skal ind og ud af Grækenland. Det er også her, hvor færgeforbindelser til Kreta og de Ægæiske Øer samt næsten hele Attika kan findes. Turisterne kan derefter tage ud til byens forretningskvarter, Syntagma-pladsen. Et bemærkelsesværdigt vartegn på pladsen er det gamle kongepalads. Det er også her, at de fleste af de store hoteller, banker, restauranter og andre kontorer af betydning ligger.

Sådan kommer du ind
Det er ret nemt at komme til Athen, da det er den græske hovedstad. Dette gælder især for turister fra andre lande, der kommer med fly. Byen har den nye Athens Eleftherios Venizelos Internationale Lufthavn, som åbnede i 2001. Den ligger kun 27 km øst for byens centrum og er blevet et mere attraktivt og effektivt middel til at komme til Grækenland. Den nye lufthavn indeholder fremragende offentlige transportnet, der kan forbinde ankommende turister til forskellige steder i byen.

Fra lufthavnen kan turisterne komme ind til byens centrum med Metro, byens jernbanesystem. Lufthavnsmetroen er byens linje 3-forlængelse, som derefter fører til stationerne Syntagma og Monastiraki i centrum af byen. Der er også tilgængelige busser samt taxaer, der kører fra lufthavnen ind til byen.

Hvis du kommer fra andre regioner i Grækenland, er der regionale busser, der forbinder Athen med de andre byer i Grækenland. Der er også en national jernbane, der forbinder de forskellige græske byer, herunder Athen. Den offentlige transport i Athen anses for at være relativt billig med et forenklet billetsystem, som gør det muligt for pendlere at rejse med alle offentlige transportmidler.

En ferie i Athen Grækenland behøver ikke at være et problem med hensyn til transport, da de er let tilgængelige fra byen.