Sådan forbereder du dig på en sikker ferie i Grækenland

At tage på en længere ferie i Grækenland kan virke som det ultimative eventyr, men det kan lige så let blive til et mareridt, hvis du ikke planlægger din rejse omhyggeligt. Husk, at du rejser til ukendt territorium, og hvis der skulle ske noget, vil du ikke være lige så fortrolig med procedurerne og folkene, som du er, når det er sket i dit eget land.

Her er nogle tips til, hvordan du kan sikre, at din rejse bliver sikker og sund.

 1. Hav et kort
  Der er ikke noget farligere end at fare vild i områder, som du ikke kender til. Det gælder især, hvis du er på ferie alene, eller hvis din familie ikke er en del af en pakkerejse. Hvis du planlægger at udforske områderne på egen hånd, skal du sørge for, at du altid har et kort med dig. Det vil ikke kun hjælpe dig med at finde vej, men vil også tjene som en guide for de lokale, hvis du spørger dem om vej.

Et andet tip er altid at markere det sted, hvor du opholder dig, på dit kort. På den måde vil du nemt kunne pege på, hvor du skal hen, når du er faret vild. Husk, at det ikke er alle lokale, der kan tale engelsk.

 1. Lær grundlæggende nødfraser
  Det er også en god idé at lære grundlæggende sætninger, som vil hjælpe dig i nødsituationer. Sætninger som f.eks. ìHjælp! Eller Kan du hjælpe mig?”, “Hvor er med navnet på dit hotel?” eller “Hvor er dette?” vil være til stor nytte, når du har brug for vejvisning.
 2. Nødfond
  Hold dine ejendele så tæt på dig som muligt, så vidt du kan. Tjek altid efter din pung og pasholdere i ny og næ. Penge er en meget vigtig vare, når du befinder dig uden for landet. Uden dem kan du blive sulten og måske endda komme i fængsel for ikke at betale.

Men der sker ting, uanset hvor forsigtig du er. Hvis det er tilfældet, er det også godt at have nødpenge gemt på bukserne eller et sted i bagagen. På den måde har du, hvis din pung skulle blive væk, stadig nogle, der kan hjælpe dig igennem resten af ugen, indtil det er tid til at rejse.

For dem, der er afhængige af deres kreditkort, skal du have ekstra kontanter med, og du skal ikke lægge dem på samme sted som dit kreditkort. Disse plastikkort kan nemt blive væk, så sørg for at have en back up-plan.

 1. Hold dig til det sædvanlige
  Selv om det ville være vidunderligt at kunne udforske landet helt på egen hånd og tage til steder, som kun få mennesker har været på før, er det stadig at foretrække, hvis du holder dig til de sædvanlige turiststeder. Husk, at der er sikkerhed i antal, og du vil være bedre stillet med en flok omkring dig end at galoppere helt alene rundt i landet.

Hvis du kan, så hold dig til turene. Disse ting kan virke kedelige, men hvis det er første gang, du tager på ferie i Grækenland, er det ikke så slemt at spille den dumme turist. Desuden, når det kommer til sikkerhed, tror du ikke, at en smule naivitetÈ når det kommer til Grækenland ikke vil gå galt?

Tilfældige

Du kan nyde en ferie til søs i Grækenland

Der er mange øer at besøge, når du beslutter dig for at holde en...

Hvad du skal lave på din ferie i Grækenland

Der er mange ting at lave, når du beslutter dig for at tage på...

Det skal du vide før du tager til Grækenland

Grækenland er et førsteklasses feriested. Flere og flere mennesker vælger at tilbringe et par...

Hvad skal du lave på din ferie i Grækenland?

Når du tror, at du allerede har fået nok af de fantastiske og smukke...

Hvad skal du medbringe på en ferie i Grækenland?

Grækenland er måske en af de mest fascinerende byer i verden. Med sin rige...

Hvad du bør vide inden du rejser til Grækenland

Millioner af mennesker besøger Grækenland hvert år. Hvis du planlægger en ferie i Grækenland,...

Populære kategorier