Græsk destination: Steder at besøge på din ferie i Grækenland

Grækenland ligger i den sydlige spids af Balkanhalvøen. Det har tiltrukket turister fra hele verden hele året rundt. Dens kultur, historie og landskab har konstant tiltrukket besøgende. Der er mange steder at tage hen, for mange seværdigheder at se. Ladís kortlægge de steder, som du skal besøge for at fuldende din ferie i Grækenland.

Grækenland er destinationen for elskende, bryllupsrejser, familier eller enkeltpersoner, der gerne vil opleve en enestående ferie. Grækenland er meget forskelligartet. Det har klippekyster, sandklitter, gyldne strande, kløfter, naturlige vandfald, grotter, floder. Generelt er Grækenland bjergrigt med vidtstrakte kystlinjer og øer.

Der er større byer, der også huser forskellige turiststeder som Athen, Kreta, Attika, Santorini, Mikonos, Coorfu, Olumpia, Tessaloniki, Rhodos, Chania, Kos, Thessaloniki, Petras, Heraklion.

Grækenlands hovedstad, Athen, er et sted af kulturel, politisk og turistmæssig betydning. Athen byder på en række af de bedste turistattraktioner som Akropolis og Parthenon, Agoraen, det nationale arkæologiske museum, Sntagma-pladsen, Plaka, Kap Souniou og Poseidontemplet.

Delphi ligger ca. tre timer fra Athen med bus. Delfi er en by ved havet med historiske seværdigheder som Apollontemplet. Mykonos, Kykladernes juvel, har en smuk havn med hvidkalkede huse. Det varme middelhavsklima gør det til et dejligt sted for dykning, windsurfing og andre vandsportsmuligheder.

Ud over seværdighederne i Athen er Meteora-klostrene også populære og et af de berømte steder med besøgende i hele verden. Rhodos har altid været en vigtig havn gennem historien. Kreta præsenterer de besøgende for myter, legender og historie med et smukt landskab.
Santorini er et romantisk sted, der tilbyder de besøgende strande og en betagende klippetopby ved navn Fira. Smukke strande løber i mange kilometer. Om sommeren anses strandene i Grækenland for at være en af de bedste strande i verden. Nogle af de mest populære strande kan findes på Kreta, Korfu, Amorgos, Ios, Milos, Paros, Serifos og Kithnos.
Som en afspejling af Grækenlands historie findes der monumenter og templer for guder og gudinder. Nogle af de templer, der er værd at se, er Apollon Epikurius’ tempel i Bassae, det arkæologiske område i Delfi, Athos-bjerget, klostrene i Meteora, Mystras, Delos, Korfu, Knossos-paladset, Det Hvide Tårn, det arkæologiske museum i Thessaloniki, det byzantinske museum, det antikke Thira, det antikke Akrotiri, museet for forhistorisk Thera og Akropolis i Lindos.

En ferie kan aldrig være komplet uden shopping. Der er nogle vidunderlige græske memorabilia, som kan købes i Plaka-området i Athen. De græske lufthavne har også butikker, hvor man kan shoppe i sidste øjeblik.

Grækenland er også et bjergrigt land. Olympen, der er kendt som gudernes hjemsted i den græske mytologi, er det højeste bjerg i landet. Der er mulighed for vandre- og klatreaktiviteter.

Her er nogle andre arkæologiske fund, museer og monumenter, der er værd at besøge:

– Vrayrona-templet – et smukt sted i Attika, ikke langt fra Athens internationale lufthavn.

– Mykene, tidens fæstning ñ Mykenes fæstning, der stadig rager op over de peloponesiske flyveplaner.

– Advanced American School of Classical Studies at Athens- involveret i avancerede arkæologiske studier og programmer i Athen.

En ferie, især en ferie i Grækenland, vil være en tom ferie, hvis vi ikke får set de bedste steder. Grækenland er en blanding af alle de fantastiske steder og vil hjælpe enhver turist med at opbygge sin ferie på en unik måde.

Tilfældige

Du kan nyde en ferie til søs i Grækenland

Der er mange øer at besøge, når du beslutter dig for at holde en...

Hvad du skal lave på din ferie i Grækenland

Der er mange ting at lave, når du beslutter dig for at tage på...

Det skal du vide før du tager til Grækenland

Grækenland er et førsteklasses feriested. Flere og flere mennesker vælger at tilbringe et par...

Hvad skal du lave på din ferie i Grækenland?

Når du tror, at du allerede har fået nok af de fantastiske og smukke...

Hvad skal du medbringe på en ferie i Grækenland?

Grækenland er måske en af de mest fascinerende byer i verden. Med sin rige...

Hvad du bør vide inden du rejser til Grækenland

Millioner af mennesker besøger Grækenland hvert år. Hvis du planlægger en ferie i Grækenland,...

Populære kategorier