Basilikum

Beskrivelse:

Basilikum er en etårig varmekrævende krydderurt og meget anvendt i vores madlavning. Den skal nydes frisk.

Prøv den i grønsagsretter og i salater. På pizza, i pesto og i kød og spaghetti retter. Den er også rigtig god i tomatsalat.

Den røde, grønne og fin bladet basilikum har samme anvendelse område.

Dyrkning:

Basilikum er en populær krydderurt. Den er varmekrævende og er bedst at dyrke i drivhus eller under plast. Den tåler ikke kulde eller stærk blæst og har det bedst et sted hvor der er læ. Den tåler heller ikke udtørring.

Basilikum skal sås hvert år. Så først i april, hvor lyset er kommet. Kom muld blandet med sand i en kasse og tryk frøene ned i jorden. Stil frøene ved ca. 22 grader så vil de spirer efter 1 uge. Sæt spirene i løs næringsrig jord og gerne i fuld sol og i læ.

Ved madlavning anvendes de nederst og yderste blade, derved bliver basilikum mere busket.. Basilikum i potter eller i krukker er meget dekorativt også inden døre, hvor den stilles lyst. Husk den må ikke udtørre.

Basilikum kan i farve variere fra mørkegrøn til mørk lilla afhængig af art og den blomstre med lilla eller hvide blomster.