Keto Tortillas

Ingredienser:


  • 180 g fintrevet parmesanost
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk xanthan gummi
  • 1 tsk gelatinepulver
  • 2 æggehvider
  • Et nip cream of tartar (vinsten)
  • Ekstra ost til fyld (valgfrit)


Instruktioner:

  1. I en skål kombineres fintrevet parmesanost og bagepulver. Rør det godt sammen.
  2. Tilføj xanthan gummi og gelatinepulver til skålen. Rør igen grundigt for at sikre, at alle ingredienserne er blandet godt sammen og der ikke er klumper.
  3. I en separat skål piskes æggehviderne med cream of tartar med en håndmikser, indtil de danner stive toppe.
  4. Tilsæt forsigtigt æggehviderne til osteblandingen lidt ad gangen og bland godt mellem hver tilsætning, indtil dejen er dannet.
  5. Del dejen op i portioner. For mini-tortillas skal hver dejkugle veje ca. 53 g. For store tortillas skal hver dejkugle veje ca. 84 g.
  6. Rul hver dejkugle ud mellem to stykker bagepapir eller pergamentpapir. Brug en kagering eller en stor grydelåg til at forme tortillaens kanter.
  7. Opvarm en pande over medium til lav varme uden tilsætning af olie eller fedtstof. Læg tortillaen i panden og lad den varme op. Du vil se, at der dannes bobler.
  8. Vend tortillaen forsigtigt, når den er blevet let gylden på den ene side, og steg den, indtil begge sider er let gyldne.
  9. Gentag processen for resten af dejen.
  10. Server de færdige tortillas efter eget valg. Du kan fylde dem med ekstra ost eller andre fyld efter ønske.


Bemærk: Hvis du ønsker at lave taco-skaller, kan du lade de små tortillas tørre på køkkenbordet, indtil de bliver sprøde. Når de opvarmes, bliver de bløde og alsidige.

Opbevaring: De færdige tortillas kan fryses. Pak dem ind i bagepapir og plastfolie, og opbevar dem i fryseren. Optø og opvarm dem forsigtigt i mikrobølgeovnen efter behov.

Bemærkning: Vær opmærksom på, at ovn tider og temperaturer kan variere, så sørg for at holde øje med tortillaerne under stegning for at sikre, at de er tilberedt korrekt.