4 pers.
Ingredienser
500 g laksefilet i tern
200 g torskefilet i tern
2 spsk. olie
1 spsk. Santa Marian citrus-grillkrydderi
fintrevet skal af 1 citron
lidt friske rosmarinnåle, finthakket
salt, friskkværnet peber
1 citron i kvarte skiver
Citroncreme:
1½ dl creme fraiche 18%
1 dl græsk yoghurt
1 tsk. flydende honning
1 tsk. Santa Maria citrus-grillkrydderi
lidt citronsaft
fintrevet skal af 1 citron
Fremgangsmåde
Skær evt. skind af fiskefileterne. Bland olie med krydderierne og vend fisketern godt i blandingen. lad det marinere i køleskab i 1-1½ time.
Rør den kolde sauce sammen og smag den til, til den har en frisk og mild smag.
Sæt fisken på spyd – sørg for at hvis der bruges træspyd, at de så har lagt i blød i koldt vand i mindst ½ time inden de skal bruges – sæt citronskiver imellem. Steg dem på grillen udenfor eller læg dem på en bageplade med stanniol og sæt dem under ovnen grill i 8-10 minutter.
Server dem med små, nye kartofler og friske, dampede, grønne bønner eller friskkogt pasta blandet med sukkerærter og hakket kørvel.