Det skal du vide før du tager til Grækenland

Grækenland er et førsteklasses feriested. Flere og flere mennesker vælger at tilbringe et par dage væk fra arbejdet med en ferie i Grækenland. Lad os få mere at vide om Grækenlands historie, liv og kultur.

Grækenland består af en bjergrig halvø, der ligger i havet i den sydlige ende af Balkan, halvøen Peloponnesus langt fra kanalen ved Korinths Isthmus, og talrige øer (1400, hvoraf 227 er beboede). Fire femtedele af Grækenland består af bjerge eller bakker, hvilket gør landet til et af de mest bjergrige i Europa. Det vestlige Grækenland indeholder en række søer og vådområder.

Bjergkæden fortsætter gennem det vestlige Peloponnes, krydser øerne Kythera og Antikythera og finder vej ind i det sydvestlige Ægæerhav, på øen Kreta, hvor den til sidst ender. Øerne i Ægæerhavet er toppe af undervandsbjerge, der engang udgjorde en forlængelse af fastlandet.

Pindus er kendetegnet ved sine høje, stejle tinder, der ofte er gennemskåret af talrige kløfter og en række andre karstiske landskaber. Mest bemærkelsesværdigt er den imponerende Meteora-formation bestående af høje, stejle klippeblokke, som giver en betagende oplevelse for de hundredtusinder af turister, der hvert år besøger området.

I de første dage af sommeren 2007 vågnede grækerne op og fandt deres land brændende af skovbrande. Inden for en uge eller to var de også brudt ud med uovertruffen voldsomhed i store dele af Peloponnes, Evia og så langt nordpå som Epiros. Satellitbilleder viste en bølgende røgsky, der drev mod himlen, aske dækkede mange kvarterer i Athen, tusinder mistede deres hjem og 66 ulykkelige sjæle deres liv.

Grækenlands kultur har udviklet sig gennem tusinder af år. Det græske køkken, som er en del af middelhavskosten, er et eksempel på en sund kost. Der findes mange forskellige retter som moussake, stifado, græsk salat, spanakopita og den verdensberømte Souvlaki.

Overalt i Grækenland nyder man små retter som meze, grillet blæksprutte, små fisk, fetaost, dolmdes, oliven og ost. Olivenolie bruges i næsten alle retter. Søde desserter som galaktoboureko og drikkevarer som ouzo er også bredt accepteret og nydes selv af ikke-grækere.

Det græske køkken er altid anderledes. De ændrer og varierer afhængigt af stedet og hvilken ø de kommer fra.

Grækenland bliver ofte kaldt den europæiske civilisations fødested. Grækenland byder på en berusende blanding af gamle arkæologiske udgravningssteder. Grækenland byder på en berusende blanding af gamle arkæologiske, smarte designhoteller, rustikke lanterner, rustikke tavernaer og andre familieorienterede feriesteder ved havet.

Det antikke Grækenland nåede sit højdepunkt i det femte århundrede f.Kr., da Athen blev Middelhavets kulturelle og kunstneriske centrum og frembragte storslåede værker inden for arkitektur, skulptur, dramatik og litteratur.

Det kan ikke nægtes, at Grækenlands historiske og kulturelle arv fortsat giver genlyd i hele den moderne vestlige verden – i litteratur, kunst, filosofi og politik. Faktisk kommer mange rejsende hertil specifikt for at udforske Grækenlands antikke vidundere, lige fra Athens Parthenon og Delphis Apollontempel til ruinerne af den minÛanske by KnossÛs på Kreta.

Spredt ud over det stille blå vand i Ægæerhavet og det Ioniske Hav ligger Grækenlands 1.400 øer – hver med sin egen særlige historie. Den fredfyldte ro på øer som Kefalonia og Amorgos står i kontrast til de hedonistiske festøer som Mykonos og P-ros. Arkitekturinteresserede bør besøge de middelalderlige befæstede byer på Rhodos og Korfu (begge på UNESCO’s verdensarvsliste) og de hvidkalkede kubiske huse i Thira og Oia på Santorini, der er typiske for Kykladerne.

Grækenland er et ideelt sted. Det er måske endda et drømmested. For at gøre din Grækenland-ferie til en værdig og lærerig oplevelse, så kan det betale sig at vide noget om det sted, du skal hen.

Tilfældige

Du kan nyde en ferie til søs i Grækenland

Der er mange øer at besøge, når du beslutter dig for at holde en...

Hvad du skal lave på din ferie i Grækenland

Der er mange ting at lave, når du beslutter dig for at tage på...

Hvad skal du lave på din ferie i Grækenland?

Når du tror, at du allerede har fået nok af de fantastiske og smukke...

Hvad skal du medbringe på en ferie i Grækenland?

Grækenland er måske en af de mest fascinerende byer i verden. Med sin rige...

Hvad du bør vide inden du rejser til Grækenland

Millioner af mennesker besøger Grækenland hvert år. Hvis du planlægger en ferie i Grækenland,...

Thessaloniki Ferie Guide

Thessaloniki er en anden del af landet, der er værd at besøge på din...

Populære kategorier