Santorini Ferie Guide

Når du er på udkig efter en unik ø at tage til på din ferie i Grækenland, kan du prøve den vulkanske ø Santorini. Denne ø er en del af Kykladerne-gruppen af græske øer og ligger mellem øerne Ios og Anafi. Santorini er blevet ret populær for sin fantastiske udsigt, smukke solnedgange samt sine fantastiske strande.

Den lille ø Santorini indeholder en fantastisk variation af landsbyer og landskaber. Der er traditionel arkitektur, som stadig kan ses fra de forskellige små landsbyer, især i landsbyen Mesa Gonia. En anden bemærkelsesværdig landsby er Pyrgos, som stadig har nogle af de store gamle huse samt resterne af et venetiansk slot og byzantinske kirker.

Øens hovedstad er Fira, der er kendt for sin blanding af venetiansk og kykladisk arkitektur, som er tydelig i de forskellige bygninger. Fira er også kendt for sine brostensbelagte gader, der er foret med butikker, taverner og hoteller. Dette område er unikt, fordi det klamrer sig til siden af klippen 900 fod over havnen. Man kan komme til området ved at tage svævebanen fra havnen eller ved at vælge at tage et af de hundredvis af muldyr og rejse op ad de over 588 zigzaggende trin.

Lidt over Fira ligger Ia, en by, der også anses for at være øens højeste punkt. Byen er kendt for sine hvidkalkede mure og den storslåede udsigt over solnedgangen, som anses for at være en af verdens smukkeste.

Ud over den betagende udsigt og det betagende landskab, som øens mange maleriske byer byder på, er der også forskellige strande, der er værd at tage til. Der er den unikke Kamari, som er en sort stenstrand. Perissa indeholder en af øens velorganiserede strande samt en populær for sine græske fisketaverner. Monolithos er en dejlig lavvandet strand, som er ideel for børnefamilier.

Turister kan tage til Santorini med fly eller til søs. Fra luften kan turisterne få fly fra Athen, og det er den hurtigste måde at komme til øen på. Santorini har sin egen lufthavn, der ligger ved landsbyen Kamari. Charterfly er også tilgængelige fra forskellige europæiske byer. Flyvningen fra Athen til øen Santorini tager ca. 30 minutter.

Man kan også komme til øen med færge. Der er færger til rådighed fra havnen i Piræus via Paros og Naxos. I højsæsonen er der også færger fra havnen på Kreta. Færgerne lægger til i Athinios, hvor der er busser og taxaer til rådighed til at køre turisterne til de forskellige landsbyer på øen.

Problemet med at tage den almindelige færge er, at det kan tage en betydelig tid. Et muligt problem ved at tage færgen er den lejlighedsvise søsyge, som de fleste turister uden søben kan være tilbøjelige til at opleve. Et bedre alternativ for sådanne turister end at komme til øen med fly er at tage de hurtigere højhastighedskatamaraner, der også sejler til øen. En tur fra Piræus til Santorini med en højhastighedskatamaran kan tage kun fire og en halv time.

For de turister, der ønsker at tage en længere Grækenland-ferierejse til søs med stil, er der også krydstogtskibe, der vover sig til øen Santorini, men som lægger til ved øens gamle havn, et par kilometer fra Athinios.

Tidligere artikelRhodos er et godt valg
Næste artikelThessaloniki Ferie Guide

Tilfældige

Du kan nyde en ferie til søs i Grækenland

Der er mange øer at besøge, når du beslutter dig for at holde en...

Hvad du skal lave på din ferie i Grækenland

Der er mange ting at lave, når du beslutter dig for at tage på...

Det skal du vide før du tager til Grækenland

Grækenland er et førsteklasses feriested. Flere og flere mennesker vælger at tilbringe et par...

Hvad skal du lave på din ferie i Grækenland?

Når du tror, at du allerede har fået nok af de fantastiske og smukke...

Hvad skal du medbringe på en ferie i Grækenland?

Grækenland er måske en af de mest fascinerende byer i verden. Med sin rige...

Hvad du bør vide inden du rejser til Grækenland

Millioner af mennesker besøger Grækenland hvert år. Hvis du planlægger en ferie i Grækenland,...

Populære kategorier