Rhodos er et godt valg

Rhodos er en af de mange øer, som du kan tage til på din ferie i Grækenland. Rhodos er en af de største og mest frugtbare af de græske øer. Det er også en af de mest besøgte øer i Grækenland. Rhodos er ikke kun kendt for sine turiststeder og pragtfulde strande, men også for de forskellige arkæologiske udgravninger og middelalderbyer, som findes på øen.

Øen Rhodos består af forskellige seværdigheder. Den er en stor turistattraktion i sig selv primært på grund af dens solrige strande. Selv om de fleste af øens strande er dækket af grus i stedet for sand, strømmer turisterne stadig til øen på grund af de 300 og flere solskinsdage, som øen nyder godt af.

Den første destination på øen er Rhodos by, som er øens største by og hjemsted for den lokale regering. Et andet område, der er værd at besøge, er Lindos, en malerisk landsby, hvor der også ligger en gammel akropolis. Ved siden af denne landsby ligger Haraki, som er en lille landsby, der engang var et fiskerleje. Det nærmeste turistområde i forhold til Lindos er Pefkos, en lille turistby, der engang blot var en klynge af gårde og private boliger, som efterhånden voksede med tiden.

Hvis du vil have mere action, kan turisterne måske tage ud til Faliraki. Det er her, turisterne normalt tager hen for at feste og have det sjovt og noget spændende action, mens de er på øen. Afandou er en af de større landsbyer på øen, hvor Rhodos’ golfbane ligger. For at få en mere rustik oplevelse kan turisterne tage ud til traditionelle landsbyer som Theologos, hvor græsk kultur og traditioner stadig tillægges betydning.

Græsk er det vigtigste sprog på Rhodos. Men på grund af tilstrømningen af turister og udenlandske besøgende har de fleste af indbyggerne lært at tale bedre engelsk end i de fleste dele af Grækenland samt en smule tysk. Det er relativt lettere at kommunikere med de lokale, især i de områder med den største koncentration af turister.

Det er muligt at komme til øen Rhodos fra luften eller ad søvejen. Hvis man kommer med fly, kan man komme til øen via Diagoras International Airport, der ligger på vestkysten og 14 km fra Rhodos by. Der er regelmæssige flyvninger fra Athen, Thessaloniki og Kreta. Der er også charterflyselskaber, der forbinder Rhodos fra de andre større byer i Europa. Der er også færger, som sejler regelmæssigt via Bodrum, Symi og Tilos. Der er også krydstogtskibe, der lægger til i handelshavnen øst for den gamle bydel i Rhodos.

Den vigtigste måde at komme rundt på Rhodos på en ferie i Grækenland er med bus. Øen har et offentligt busnet, der kører over hele øen. Busprisen er forholdsvis billig og med stoppesteder, der normalt ikke følger en tidsplan. Det er nogle gange okay at give et signal til en buschauffør ved vejkanten, hvis man ønsker at stige ind eller ud.

Der kører også taxaer rundt på Rhodos, som kan køre turister til de forskellige dele af øen.

Tidligere artikelMykonos i Grækenland
Næste artikelSantorini Ferie Guide

Tilfældige

Du kan nyde en ferie til søs i Grækenland

Der er mange øer at besøge, når du beslutter dig for at holde en...

Hvad du skal lave på din ferie i Grækenland

Der er mange ting at lave, når du beslutter dig for at tage på...

Det skal du vide før du tager til Grækenland

Grækenland er et førsteklasses feriested. Flere og flere mennesker vælger at tilbringe et par...

Hvad skal du lave på din ferie i Grækenland?

Når du tror, at du allerede har fået nok af de fantastiske og smukke...

Hvad skal du medbringe på en ferie i Grækenland?

Grækenland er måske en af de mest fascinerende byer i verden. Med sin rige...

Hvad du bør vide inden du rejser til Grækenland

Millioner af mennesker besøger Grækenland hvert år. Hvis du planlægger en ferie i Grækenland,...

Populære kategorier