Thessaloniki Ferie Guide

Thessaloniki er en anden del af landet, der er værd at besøge på din ferie i Grækenland. Dette område ligger i Grækenland-distriktet i Centralmakedonien. Det er en ret stor by, der huser omkring en million indbyggere. Thessaloniki er den næststørste by i Grækenland efter Athen, hovedstaden. Denne by er stolt af sin 3000 år lange sammenhængende historie. Og på grund af dette indeholder byen en hel del gamle levn, der er bevaret, og som viser dens romerske, byzantinske og osmanniske fortid.

Det kan være ganske nemt at komme til ThessalonÌki. Der er en række måder at komme ind i denne interessante del af Grækenland på. For turister fra andre lande, der ankommer med fly, lander de normalt i Makedonia International Airport, som betjener både internationale og indenlandske flyvninger.

Thessaloniki kan også nås med tog. Der er nattogsture tilgængelige fra Athen. Der er også dagstog, som kan tage turister ind til byen. Turen varer normalt fra fire til seks timer. Rejser med toget er tilgængelige på forskellige klassevalg. Byen kan også nås med bus, som starter fra Skopje centrale busterminal. Nogle rejsebureauer kan også arrangere transport i minibus for turister, der skal til ThessalonÌki.

At tage til Thessaloniki med bus kan være en mere fordelagtig mulighed end at tage til byen med taxa. Der kan opstå visse vanskeligheder, især når turisterne planlægger at tage tilbage til Athen med taxa fra Thessaloniki. Problemerne omfatter visumproblemer. Taxachauffører fra ThessalonÌki kan acceptere at køre turister til Skopje, mens det samme måske ikke altid er tilfældet den anden vej rundt. Græske statsborgere kan rejse ind i Republikken Makedonien uden behov for visum, mens makedonske statsborgere kan kræve et visum for at rejse ind i Grækenland.

Der er mange interessante steder, som turister kan besøge i Thessaloniki. De kan tage til det hvide tårn i Thessaloniki, der betragtes som byens symbol. Den øvre bydel, eller Ano Poli, er også et besøg værd, da det er et sted, der viser, hvad der er tilbage af det osmanniske Thessaloniki. Området indeholder mange smukke træhuse, snoede gader samt byens ældste og vigtigste kirker.

Havnefronten er et af Thessalonikis mest populære steder. Her ligger det gigantiske palads, der er blevet genopbygget som byens færgeterminal. Havnefronten indeholder en masse caféer, restauranter og butikker, som er værd at udforske. Der er også flere museer og arkæologiske steder, der er værd at besøge i ThessalonÌki.

ThessalonÌki betragtes som en gourmetby. Byen byder på et bredt udvalg af forskellige retter, der spænder fra den fremragende lokale mad til det mere velhavende haute cuisine fra andre lande. Ud over de lokale taverner er byen også hjemsted for en hel del udenlandske restauranter, der serverer et bredt udvalg af forskellige kulinariske smagsvarianter.

Thessaloniki er også kendt for sit varierende aktive natteliv. Så uanset om turisterne foretrækker at udforske byen om natten eller om dagen, er der altid noget interessant og spændende i vente for dem. En ferie i Thessaloniki Grækenland bør være en prioritet i alle turisters ferieplaner.

Tilfældige

Du kan nyde en ferie til søs i Grækenland

Der er mange øer at besøge, når du beslutter dig for at holde en...

Hvad du skal lave på din ferie i Grækenland

Der er mange ting at lave, når du beslutter dig for at tage på...

Det skal du vide før du tager til Grækenland

Grækenland er et førsteklasses feriested. Flere og flere mennesker vælger at tilbringe et par...

Hvad skal du lave på din ferie i Grækenland?

Når du tror, at du allerede har fået nok af de fantastiske og smukke...

Hvad skal du medbringe på en ferie i Grækenland?

Grækenland er måske en af de mest fascinerende byer i verden. Med sin rige...

Hvad du bør vide inden du rejser til Grækenland

Millioner af mennesker besøger Grækenland hvert år. Hvis du planlægger en ferie i Grækenland,...

Populære kategorier